Zo verlaag je je energieverbruik

Een brandstofcelverwarming produceert zowel warmte als elektriciteit uit gas. Met deze technologie heb je dus je eigen mini-elektriciteitscentrale in huis waarmee je fors bespaart op je energieverbruik. En wel om deze 5 redenen.

shutterstock_119470870.jpg

1. Je produceert zelf elektriciteit

In tegenstelling tot afzonderlijke systemen voor warmte- en stroomproductie produceert een brandstofcelverwarming zowel warmte als elektriciteit. Dat betekent dat je niet alleen je elektriciteitskosten verlaagt, maar ook minder afhankelijk bent van stijgende elektriciteitsprijzen.

Ontdek hoe een brandstofcel precies werkt.

2. Je bespaart tot 40% op energie

Een brandstofcelverwarming produceert genoeg warmte om de verwarmingsbehoefte van een eengezinswoning te garanderen. De zelf geproduceerde elektrische energie levert voldoende stroom voor het huishouden. Dankzij het veel lagere verbruik (zo’n 40% minder) tegenover de traditionele gascondensatietechniek bespaar je op langere termijn.

Ontdek of een brandstofcelverwarming voordelig is in jouw situatie.

3. Je kiest voor een intelligente energieproductie

De brandstofcel is niet afhankelijk van zon of wind, in tegenstelling tot zonnepanelen of windmolens. Dit maakt dat de brandstofcel warmte en elektriciteit produceert op de momenten dat het verbruik ook werkelijk het hoogst is. De brandstofcelverwarming is bovendien uitgerust met een geïntegreerde energiemanager. Dit zelflerende systeem past zich aan op maat van jouw energiebehoeften. Concreet betekent dit dat de brandstofcelverwarming ingeschakeld wordt wanneer het energieverbruik in huis het hoogst is.

4. Je hebt recht op een VEA Premie

Een brandstofcelverwarming heeft een hoog rendement, en is bovendien milieuvriendelijk. Experts beschouwen deze technologie als de verwarming van de toekomst. De overheid moedigt de aankoop van een brandstofcelverwarming dan ook aan. In het Vlaams Gewest kan je rekenen op een premie van 1.485 euro, toegekend door het Vlaams Energieagentschap (VEA).

5. Je doet je voordeel met een slimme meter

Wie een slimme meter installeert kan extra voordeel halen uit de brandstofcelverwarming. Bij de klassieke meters ging de teller naar beneden wanneer je niet-verbruikte stroom op het netwerk zette. Slimme meters tonen je reële verbruik op een scherm. Met deze informatie kun je aan de slag om je elektriciteitsverbruik te verminderen.

Lees meer over de slimme meter

No articles found!