Een brandstofcelverwarming laten installeren: 4 vragen

Heb je interesse in een brandstofcelverwarming, maar weet je niet of jouw huis wel geschikt is? 4 vragen én antwoorden over de installatie van een brandstofcelverwarming. 

shutterstock_273610892.jpg

1. Neemt dit toestel veel plaats in?

Neen, niet echt. zolang de ruimte die je hebt minstens 2 meter hoog is, moet de installatie wel lukken. Zo neemt een brandstofcelverwarming amper 0,65 vierkante meter in beslag. Dat krijg je er in je kelder of bijkeuken nog wel bij. Toch nog twijfels of het toestel wel past in jouw kelder? Vraag advies aan jouw installateur.

2. Is een brandstofcelverwarming enkel mogelijk in een nieuwbouwwoning?

Nee, hoor. Een brandstofcelverwarming kan je ook laten installeren als je renoveert. Heb je een hoog elektriciteitsverbruik (meer dan 3500 kWh) en zoek je naar een voordelige én milieuvriendelijk verwarmingssysteem? Dan is de Vitovalor PT2 iets voor jou. Hou wel de basisvoorwaarden in je achterhoofd. Die gelden voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

3. Er is geen gasaansluiting in mijn woning, wat nu?

Heb je geen aansluiting op het openbare gastnetwerk? Informeer bij je distributiebeheerder of er in de straat aardgas is. Ja? Dan vraag je aan Eandis of Infrax om jouw woning aan te sluiten op het netwerk. Zo makkelijk gaat dat.

4. Ik heb zonnepanelen. Kan ik die combineren met een brandstofcelverwarming?

Het antwoord is: ja. Meer zelfs, de combinatie van zonnepanelen met een brandstofcel levert je extra voordeel op. Een brandstofcel is onafhankelijk van de zon en produceert energie op het moment dat die werkelijk verbruikt wordt. Daardoor versterken deze twee systemen elkaar. Vooral bij een hoog elektriciteitsverbruik is de combinatie een goed idee.

Lees meer over de combinatie van zonnepanelen met een brandstofcelverwarming.

Een brandstofcelverwarming is een slimme investering. Zo verdien je dit toestel helemaal terug. Benieuwd? Bekijk snel de infografiek. En wil je weten hoeveel je bespaart op energie (en dus ook in jouw portemonnee) dankzij een brandstofcelverwarming? Vraag vandaag nog een gratis offerte aan

No articles found!