Een brandstofcel kopen: hoe ga je te werk?

Wie beslist om een brandstofcel te laten installeren, zal eerst moeten uitzoeken of dat wel kan in zijn of haar specifieke geval. Gelukkig kun je dat gratis laten onderzoeken. Is je huis geschikt? Is een brandstofcel voordelig voor jou? En waar kun je er één kopen?

Vitovalor-PT2_00014.jpg

Stap 1: de basisvoorwaarden

Wil je een brandstofcel met gascondensatieketel installeren in je huis om te verwarmen en stroom te produceren? Dan is de belangrijkste voorwaarde dat je beschikt over een gasaansluiting. Daarnaast heb je voor de installatie een ruimte nodig die minimaal 2000 cm hoog en 1080 cm breed is. Voor een brandstofcel in combinatie met een gascondenserende module heb je slechts 0,65m2 grondoppervlakte nodig.

Is jouw huis geschikt voor een brandstofcelverwarming?

Stap 2: is een brandstofcel interessant voor jou?

Een brandstofcelverwarming is vooral voordelig als je verbruik hoger ligt dan gemiddeld. Wat is de terugverdientijd voor een gezin met drie kinderen? Of voor een kinesist met thuispraktijk? Dat kun je zien in de infographic.

Stap 3: vraag een offerte aan

Als de resultaten aangeven dat een brandstofcelverwarming voordelig is voor jou, dan kun je een offerte op maat aanvragen. Wij zoeken een gespecialiseerde installateur in jouw buurt, die je zal contacteren om een afspraak te plannen. De installateur komt vervolgens bij je langs om een gedetailleerde offerte op te maken.

Vraag een offerte aan

Stap 4

Een gespecialiseerde installateur voert de nodige voorbereidende werken uit, installeert de Vitovalor, sluit deze aan op het internet, en start de brander op. Zo wordt je woning al verwarmd en voorzien van warm water. Je krijgt van hem ook alle nodige uitleg over de werking van het toestel. Vervolgens komt het technische team van Viessmann de brandstofcel opstarten, en de installatie verbinden met het internet monitoring platform.

No articles found!