De Vitovalor PT2 van Viessmann: vier vragen

De technologie van een brandstofcelverwarming is relatief nieuw. Meer dan logisch dus, dat je hier nog vragen over hebt. Viessmann verzamelde er 4 over de Vitovalor PT2 - van aankoop tot onderhoud - die vast branden op het puntje van je tong. Achteraf nog andere vragen? Een Viessmann-expert staat voor u klaar. 

shutterstock_680112613.jpg

Krijg je garantie op de aankoop van een Vitovalor PT2?

Ja. Bij aankoop van een Vitovalor PT2 krijg je mooie garantievoorwaarden. Je geniet van 2 jaar garantie op het volledige toestel, 5 jaar op de ketel en de buffer. Daarnaast valt de roestvaststalen warmtewisselaar onder 10 jaar garantie. 

Wat is de levensduur van dit toestel?

De Vitovalor PT2 gaat ongeveer 15 tot 20 jaar mee, juist zoals een gewone gascondensatieketel. Net zoals fotovoltaïsche zonnepanelen heeft de brandstofcel een beperkt vermogensverlies over de jaren heen. 

Welke zaken moet je voor de installatie in orde maken?

Voor de installateur aanbelt, moet je zelf een paar zaken regelen. Wees er bijvoorbeeld zeker van dat je woning is aangesloten aan het openbare gasnetwerk. Is dat (nog) niet het geval? Bel dan even met je distributienetbeheerder om een aansluiting te regelen. Daarnaast moet je ook bekijken dat er voldoende ruimte is in huis om het toestel te plaatsen. Lees meer over wat je moet regelen voor het toestel een plekje krijgt in je woning

Hoe vaak moet je de ketel laten nakijken?

Net zoals bij een gewone gasketel vraag je een vakman om de brandstofcelverwarming 1 keer om de twee jaar na te kijken. Het onderhoud is van een brandstofcelverwarming is iets duurder dan bij een gewone ketel, maar door het hoge rendement van de Vitovalor verdien je deze onderhoudskosten op termijn terug. Meer informatie over het onderhoud en de kostprijs lees je in het artikel ‘Wat kost een brandstofcel’. 

Nog andere vragen over de brandstofcelverwarming? Stel ze vandaag nog aan een specialist van Viessmann

Ben je geïnteresseerd om een Vitovalor PT2 bij jou thuis te laten installeren? Vraag nu een gratis offerte aan. Wij zoeken een gespecialiseerde installateur bij jou in de buurt.

No articles found!