De brandstofcel: goed voor het milieu én je portemonnee

Verwarmen met een brandstofcel is de technologie van morgen. Of van vandaag. Zo is het nu al mogelijk om je huis te verwarmen én zelf elektriciteit op te wekken via hetzelfde toestel. Een brandstofcel is een spectaculaire vooruitgang voor het milieu én goed voor je portemonnee. Op welke manier dit toestel bijdraagt aan een gezondere wereld, lees je hier. 

shutterstock_367027319.jpg

Hoe werkt een verwarming met brandstofcel?

Een brandstofcel produceert warmte en stroom via een chemisch proces. Dat is goed voor het milieu want er is geen verbranding. Daardoor komen er minder vervuilende stoffen vrij. Warmte en stroom worden opgewekt uit 1 bron: aardgas. 

Tot 50% minder CO2-uitstoot

Een brandstofcel is een goede investering voor wie bezorgd is om het milieu. Voor wie denkt aan morgen en droomt van een betere toekomst. Het is een efficiënte, milieuvriendelijke en toekomstgerichte technologie die de CO2-uitstoot met max. 50% vermindert tegenover conventionele systemen voor warmte- en stroomproductie.

Bovendien behoort het toestel tot de energie-efficiëntieklasse A++ en voor sanitaire waterbereiding krijgt het een A. Daarnaast moet de geproduceerde stroom geen lange afstanden afleggen voor ze kan worden gebruikt. Dat betekent dat je het milieu spaart, wat de overheid aanmoedigt. En dat doet ze in de vorm van premies. 

Bespaar dankzij een VEA Premie

Via de VEA Premie geeft het Vlaams Gewest een financiële steun van 1.485 euro aan particulieren die een brandstofcel laten installeren in hun huis. Zo willen ze de verkoop van deze milieuvriendelijke verwarmingsketels stimuleren.

De ecologische voordelen van een brandstofcel kort samengevat:

  • Milieuvriendelijke werking
  • Verlaging tot 50% van de CO2-uitstoot
  • Financiële steun van de overheid bij aankoop van het toestel
  • Met een vermogen tot 32 kW biedt de Vitovalor PT2 voldoende capaciteit om de totale warmtebehoefte van een eengezinswoning te dekken.
  • Energie-efficiëntieklasse: A ++ (en voor sanitaire watervoorbereiding: A) 

Interesse in dit milieuvriendelijke verwarmingssysteem? Vraag nu een gratis offerte aan. Wij zoeken een gespecialiseerde installateur bij jou in de buurt.

No articles found!