Alles wat je moet weten over de Vitovalor PT2 van Viessmann

Viessmann introduceert een baanbrekend product op de Belgische markt: de Vitovalor PT2. Maak kennis met een innovatief verwarmingstoestel dat warmte én elektriciteit opwekt. Kom te weten hoe deze innovatieve technologie werkt en wat de voordelen zijn.

Vitovalor-PT2_00015.jpg

De brandstofcelverwarming Vitovalor PT2 van Viessmann is de perfecte energiecentrale voor gezinswoningen met een groot elektriciteitsverbruik (meer dan 3.500 kWh per jaar). Het is een toestel dat via warmtekrachtkoppeling warmte en elektriciteit opwekt door een elektrochemisch proces waarbij waterstof en zuurstof met elkaar reageren. Wil je meer lezen over de werking van dit toestel? Dan zal dit technische artikel je vast interesseren. 

Reken op de expertise van Viessmann en Panasonic

Voor de Vitovalor PT2 bouwt Viessmann op de expertise van Panasonic. Betrouwbaarheid en een lange levensduur zijn twee belangrijke voorwaarden bij alle Viessmann-innovaties. Deze eigenschappen vindt Viessmann terug in de technologie van het Japanse Panasonic. Daarom wordt in de micro-WKK-module een brandstofcelmodule van Panasonic gebruikt. In de Vitovalor PT2 werd deze brandstofcel ingebouwd in een perfect afgestemd verwarmingssysteem met gascondensatieketel, warmwaterboiler, buffervat voor verwarmingswater en regeling. 

Voldoende warmte en stroom voor een gezinswoning

De Vitovalor PT2 voorziet voldoende warmte om de totale warmtebehoefte van een gezin te dekken. We spreken dan over een totaal dat kan oplopen tot 32 kW. Voor de apparaten in het huishouden gebruik je de elektriciteit die het toestel produceert. De elektrische energie van 16,5 kWh is ruim voldoende om thuis mee aan de slag te gaan. Gebruik je in een korte tijdspanne veel warm water? Of draait de verwarming tijdens de piekuren op volle toeren? Dan wordt de geïntegreerde gascondensatieketel automatisch ingeschakeld wanneer de warmte van de brandstofcelmodule niet volstaat. 

Hoe ziet een Vitovalor PT2 eruit?

Deze brandstofelverwarming bestaat uit twee eenheden: een brandstofcelmodule en een piekbelastingsmodule met geïntegreerde gascondensatieketel, een buffervat voor verwarmingswater en een warmwaterboiler. Daarnaast heb je ook de hydraulica, de sensoren en regeling. Al deze onderdelen zitten compact verdeeld in de Vitovalor PT2. Dit toestel, dat op het eerste gezicht reusachtig lijkt, neemt amper 0,65 m² van je garage, zolder of berging in beslag. Dat maakt deze brandstofcelverwarming tot een compacte verwarmingsoplossing voor jouw gezin. 

Stijgende stroomprijzen? Nee, bedankt.

Zelf een deel van je energie opwekken, dat klinkt als een ver-van-mijn-bedshow. Maar vergis je niet: dankzij de Vitovalor heb je een compacte energiecentrale in huis. En dat heeft heel wat voordelen. Zo produceer je zelf een deel van je energie en ben je niet langer volledig afhankelijk van het openbare elektriciteitsnet. Dat betekent meteen ook dat je losstaat van de stijgende stroomprijzen. En daar zal je portemonnee je vast dankbaar voor zijn. Bovendien geniet je bij de aankoop van een Vitovalor PT2 van een premie van de Vlaamse overheid. En ook van Viessmann zelf krijg je een mooie extra. Bij aankoop van een Vitovalor PT2 geniet je van een cashback van 500 euro. Zéker de moeite om eens te bekijken!

Lees meer over de 6 voordelen van een Vitovalor PT2 

Benieuwd of een brandstofcelverwarming in jouw woning interessant is? Deze infografiek vertelt je meer over de kosten én terugwintijd van een Vitovalor PT2. Ben je overtuigd? Aarzel niet en ga voor een offerte. Ben je overtuigd? Aarzel niet en ga voor een offerte

No articles found!