5 redenen waarom een brandstofcel iets voor jou is

Is jouw verwarmingsketel aan vervanging toe? Maak kennis met de brandstofcel, een technologie die je huis voorziet van warmte én stroom. Het rendement is hoog en op lange termijn erg rendabel. Maar hoe weet je nu of dit toestel iets voor jou is? 

shutterstock_529186669.jpg

1. Je denkt aan het milieu en draagt je steentje bij aan een gezondere samenleving

Een brandstofcel is iets voor jou wanneer je op zoek bent naar een oplossing om je huis te verwarmen met een hoog rendement. Het is een zeer efficiënte en milieuvriendelijke technologie. Zo vermindert de CO2-uitstoot met max. 50% tegenover klassieke systemen voor warmte- en stroomproductie. Daarnaast beschikt het toestel over een hoge energieklasse: A++. Door de productie van stroom bij je thuis gaat er geen warmte meer verloren en is er geen transport meer nodig. Dat is meteen ook goed nieuws voor het milieu.

Lees meer over de energiebesparende eigenschappen van een brandstofcel

2. Je gezin verbruikt jaarlijks meer dan 3500 kWh elektriciteit

Huishoudens met een hoge elektriciteitsbehoefte doen hun voordeel met een brandstofcel. Een brandstofcel produceert niet alleen warmte, maar ook stroom. Dat betekent dat je minder elektriciteit verbruikt uit het openbare elektriciteitsnet en dus elektriciteit gebruikt die niet onderhevig is aan de stijgende energieprijzen. En dat voel je in je portemonnee. Wil je weten hoeveel je precies kunt besparen? Neem dan snel een kijkje op onze infographic en kom te weten hoeveel je als grotere verbruiker kunt terugwinnen op langere termijn. 

3. Je wilt besparen op je energiefactuur

Een brandstofcel zorgt voor twee dingen in je huis: de verwarming en een deel van je elektriciteit. Daardoor vervangt het voor een groot stuk de energie die je afneemt uit het openbare elektriciteitsnet. Wat daar zo goed aan is? Je bent minder afhankelijk van de stijgende energieprijzen

Je hebt natuurlijk aardgas nodig voor het maken van die stroom en warmte. Gelukkig is aardgas een pak goedkoper dan elektriciteit. En daarnaast heb je ook minder gas nodig bij het maken van elektriciteit dan in ouderwetse centrales. Zo bespaar je dubbel!

Lees meer over de voordelen van een brandstofcelverwarming 

4. Je zoekt naar een compact toestel

Een brandstofcelverwarming bestaat uit twee delen. Zo heb je de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule met geïntegreerde gascondensatieketel, een buffervat voor verwarmingswater en een warmwaterboiler. Daarnaast heb je op dit toestel ook hydraulica, sensoren en regeling. Denk je dat het de helft van je garage zal innemen? Mooi niet. De compacte eenheden nemen samen een installatieoppervlakte van slechts 0,65 m² in. 

5. Je wilt een verwarmingstoestel dat je op afstand kan bedienen

Na de installatie gebruik je met gemak je nieuwe ketel. Zelfs vanop afstand: via een tablet of smartphone bedien je de brandstofcel met een app. Wil je je verbruik op de voet volgen? De app vertelt je alles wat je moet weten over de elektriciteitsproductie en verwarming in je huis. Handig! 

Wil je weten of een brandstofcelverwarming voor jou een interessante investering is? Bekijk even deze infografiek Ben je overtuigd? Aarzel niet en ga voor een offerte.

Article rating

No articles found!