Vitovalor 300P - Stroom en warmte dankzij de brandstofcel

Wat is de Vitovalor

Innovatieve techniek voor de opwekking van stroom en warmte

De Vitovalor 300-P brandstofcel-verwarmingsketel bestaat uit twee eenheden: de brandstofcelmodule en de piekbelastingsmodule met geïntegreerde gascondensatieketel, een buffervat voor verwarmingswater en een warmwaterboiler, alsook de hydraulica, sensoren en regeling. De eenheden zijn compact, volledig compatibel en nemen samen een installatieoppervlakte van slechts 0,65 m² in.

Compacte oplossing voor eengezinswoning

Met zijn 20 kW biedt de Vitovalor 300-P voldoende thermisch vermogen om de totale warmtebehoefte van een eengezinswoning te dekken. De overdag maximaal geproduceerde elektrische energie van 15 kWh volstaat voor de basisbehoefte van een huishouden. De geïntegreerde gascondensatieketel wordt automatisch extra ingeschakeld wanneer de via de brandstofcelmodule geproduceerde warmte niet volstaat, bijvoorbeeld tijdens de piekuren of wanneer in een korte tijdspanne veel warm water nodig is.

Beproefd en betrouwbaar: technologie van Viessmann en Panasonic

Zoals bij alle Viessmann-innovaties krijgen betrouwbaarheid en een lange levensduur ook bij de nieuwe brandstofcel-verwarmingsketel de hoogste prioriteit. Daarom wordt in de micro-WKK-module een brandstofcelmodule van Panasonic gebruikt. Viessmann heeft deze brandstofcel, die zich in Japan al tienduizenden malen heeft bewezen, ingebouwd in een perfect afgestemd verwarmingssysteem met gascondensatieketel, warmwaterboiler en regeling.

Aardgas: de ideale partner van de brandstofcel

De energieleverancier van de brandstofcel is waterstof, het element dat het vaakst voorkomt in de natuur en deel uitmaakt van alle organische verbindingen. Ook aardgas bestaat naast koolstof uit waterstof. In zuivere vorm komt waterstof echter niet in de natuur voor. Daarom wordt het waterstof in de Vitovalor 300-P uit aardgas gewonnen. Een logische combinatie, want uiteindelijk is aardgas de meest emissiearme fossiele brandstof. De Vitovalor 300-P kan ook met E- of LL-gas gebruikt worden.

Een extra hulp: de zelflerende energiemanager

De brandstofcel-verwarmingsketel wordt gevoed met warmte en maakt optimaal gebruik van de energie. De geïntegreerde energiemanager kan de nodige zaken aanleren en reageert op uw persoonlijke noden. Met andere woorden: hij schakelt de brandstofcel-verwarmingsketel pas in wanneer dat de moeite loont, dus wanneer voldoende lange looptijden en bijgevolg een overeenstemmende stroomproductie en aanwending van zelf opgewekte stroom te verwachten zijn.

Bediening van de brandstofcel-verwarming op afstand

brennstoffzelle-app.jpg.jp2

Via een tablet of smartphone kunt u de actuele gegevens over de elektriciteitsproductie en de verwarming oproepen, alsook de brandstofcel-verwarmingsketel op afstand bedienen.

De voordelen op een rij

  • Minder afhankelijk van stijgende elektriciteitsprijzen door eigen stroomproductie
  • Eenvoudige installatie
  • Compacte constructie: installatieoppervlakte slechts 0,65 m²
  • Milieuvriendelijke toekomstgerichte technologie
  • Geïntegreerde meters voor elektriciteit, gas en warmte
  • Comfortabele bediening via Vitotrol-app op tablet of smartphone
  • Werking met E- en LL-gas mogelijk
  • Energie-efficiëntieklasse: A++
  • Energie-efficiëntieklasse sanitair waterbereiding: A
  • Hoge overheidssubsidies

Subsidie voor verwarming met een brandstofcel

Het project PACE is een grootschalig Europees initiatief met als doelstelling het ontwikkelen van de Europese markt voor warmtekrachtkoppeling.

Dankzij de PACE-financiering bedraagt de nettoprijs voor aankoop van de micro-WKK-verwarmingscentrale met brandstofcel Vitovalor 300-P 11.990 EURO (excl. BTW en installatie) tegenover een tariefprijs van 19.999 EURO.

Deelnemen aan dit project houdt de verplichting in de werkingsgegevens van uw micro-WKK beschikbaar te stellen via internet, en het apparaat voordurend online te laten.